Den här veckan har Jordgubben pratat om vidare om kroppen, vad som finns inuti kroppen, skelettet. I ramen på respektive avdelning finns en bild på veckans barn.

Under resten av veckan har vi varit ute mycket både på förmiddagen och eftermiddagen och då har vi cyklat, byggt sandslott, lekt kurragömma, hoppat i vattenpölar, åkt skateboard utan hjul och kört lastbilar i tunneln där de snurrade runt och runt. Vi har lyssnat på musik och dansat under ett stort genomskinligt tyg och sjungit ”Hundra hundar” och ”Valpen min”.

De minsta och mellersta barnen har varit på utflykt tillsammans med handdockan Nisse och hoppat i lövhögar.  

Då var de största barnen och laborerade med smaksinnet: salt, surt, beskt och sött. De fick smaka på olika saker med förbundna ögon som ex. päron, salt, vinäger och socker. Barnen tyckte att det var roligt och skrattade stort.

Vi har haft sångsamling på hela enheten, där barnen fick önska sånger, äta frukt och ha upprop.

På torsdag har vi visningsdag på Jordgubben. Det innebär att barnen tar med sig en leksak som betyder mycket för dem och som de tycker mycket om. Ta alltså med en leksak till på torsdag så att barnen kan få visa den i samlingen!

På Lingon har vi pratat om kroppen och om vilka kroppsdelar vi har, vad använder man de olika kroppsdelarna till?

Barnens kommentarer om kroppen…

Varför har man en näsa? För att det ska komma ut snor ut ur den.

Varför har man händer? För att man ska kunna plocka saker med.

Vad är kroppen för något? Ett barn pekar på ryggen och säger, här är kroppen.

 

Vi har ritat av en kropp där vi satt upp namnen på olika kroppsdelar som vi tränar barnen med. Några av barnen har i våra grupper ritat hur de tycker att en kropp ser ut, allt det som vi gjort sitter uppe i Lingons hall.

Vi gör också ett vackert höstträd av våra Händer i olika fina färger men har även varit ute på utflykt och letat efter riktiga vackra höstlöv att sätta upp.   

Några barn var på studiebesök på polisstationen i tisdags, det var en spännande och rolig förmiddag barnen hade många frågor till polisen…

– Jobbar ni på vintern?

– Har ni någon helikopter?

– Hur många polisbilar finns det?

Barnen fick också provsitta bilar och motorcyklar.

På Lingon och Jordgubben börja vi dagen med samling kl. 9.00 där vi ser vilka barn som är här och inte, efter det går några barn ut och de som har grupp är inne. Vi går också ut med några barn efter lunch.

Vi hälsar vår lärarstudent Ronja välkommen som ska vara på Jordgubben i 4 veckor.

Ha en trevlig helg så ses vi nästa vecka

 

Pin It on Pinterest

Share This