Hej i vintervädret, nu har snön och vintern äntligen kommit, barnen leker och har det jätteroligt i snön. Den kallaste dagen gick vi ut efter lunch och där serverades varm saft. Gott!!

Den här veckan har vi på Jordgubben haft samarbetsövningar genom att vi har gjort en snötavla och en snögubbe tillsammans. Den äldsta gruppen som gjorde snögubben fick välja olika material och många diskussioner fördes mellan barnen för att komma överens om hur de skulle göra den och vad som skulle finnas på snögubben. Mellangruppen och Lilla gruppen mixade vi lite. De som gjorde snötavlan fick limma med limstift på en blå gammal tapet (tänk att limstift kan vara så roligt!) och sätta fast bomullstussar. Medan vi satt där kom någon på att de ville limma fast pärlor på tavlan. Efter ett tag bytte vi plats med varandra för att synliggöra att hela ytan var till för alla. Vi avslutade med glitter och hängde upp konstverket i hallen. När barnen inte gjorde snötavla fick de sjunga sånger och leka med en pedagog i hallen. Varje dag öppnar vi vår julkalender där barnen får göra olika aktiviteter och det är mycket uppskattat. När vi går dit sjunger vi Midnatt råder i högtidlig anda och barnen har lärt sig vad det betyder. Vi har också hört på Sagan om pojken som ropade lejon. Det har byggts många flirtkulsbanor med pappers- och plaströr, och råkar ni ha någon gammal stupränna liggandes hemma kanske vi skulle kunna låna den så att leken kan utvecklas.:)

 

På Lingon den här veckan har vi julpysslat, det har blivit fina tomtar och jättevackra vykortstavlor, barnen tycker det är kul att välja från allt spännande material som finns. Barnen har dansat och åkt till rymden och svävat som fåglar till musik, de har också varit ute och simmat och fiskat i sjön med fiskespön som de själva har byggt. Det är fortfarande roligt att leka bio och teater, barnen ställer fram stolar gör ridåer och biobiljetter och spelar sen upp allt från barnprogram till påhittade fantasilekar. Vi har mysiga stunder på morgonen där vi pratar om vilka barn som är här, dag och väder, nu sjunger vi mycket luciasånger och julsånger, tex: mössens julafton. Det är mycket snö ute och barnen har lekt och dragit varandra i pulka/madrasser, vi försökte bygga en snögubbe, den blev liten och glittrig.

Vinterkräksjukan är här i huset (inget roligt) vi har några barn som är hemma med det. Det är viktigt att vi alla håller 48-timmars regeln som innebär att man inte kommer till förskolan förrän 48-timmar efter sista kräkning/lös avföring.

På torsdag är det dags för Lucia. Barnen får gärna klä ut sig till tomtar, lucior, tärnor, stjärngossar, pepparkaksgubbar! Under dagen får alla enheter besök av 5-åringarnas luciatåg.

Trevlig helg!

Pin It on Pinterest

Share This