Vi har fortsatt med våra stentroll och ljuslyktor på avdelningarna under veckan. Färglära blev en naturlig del i det hela när några ville ha en färg som inte fanns på hyllan. Det brann av kreativ experimentlusta! Hur gör man rosa? Och vad blir det för färg om man blandar rött, vitt, svart och blått i en och samma mugg? Vi har även övat på trollsånger denna vecka, och tänk så många sånger som går att göra om: ”Lilla trollet, akta dig, annars tar jag dig!”  Vi har även målat på cirkelformade nachos som hade gått ur datum(!), bättre än att slänga. Härligt att vara lite galna!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En pedagog hade tagit med sig en surfplatta och barnen fick prova på lite olika pedagogiska spel, övningar och pussel. Kanske finns det möjlighet att köpa in några surfplattor till förskolan? Det är något vi ska undersöka!

 

 

 

 

 

 

 

I onsdags hade vi föräldraråd och vi ber er att läsa protokollet som kommer att finnas länkat på bloggen inom kort. Det stora samtalsämnet var definitivt beslutet om 20-timmarsbarnen. Läs!

Från och med nästa vecka och fram till lucia kommer en student från Uppsala universitet att vara hos oss. Hon går sin första termin på lärarprogrammet och Emilia på Jordgubben är handledare för henne.

Nästa vecka på onsdagen (den 28 november kl 15-17) är det äntligen dags för vår ljusfest ute på gården.  Plocka av de rosa västarna på ert barn när ni kommer så blir det enkelt för oss att se vilka som inte har sina familjer här än. Vi påminner er om att komma med varma kläder, något litet att lägga på grillen (om ni vill) och att ta med er ficklampor. Mer står nedanför i ett inlägg här på bloggen. Anmäl också på våra ytterdörrar om ni kommer  så vi vet hur mycket varm choklad vi ska laga.:)

Kolla igenom lådan med kvarglömda kläder för nästa vecka på fredag tömmer vi den. Det känns så sorgligt för det är så mycket kläder, speciellt strumpor och vantar, som inte hittar sina händer och fötter igen. Märk med namnlappar, det spar tid och pengar!

För att öka dialogen ber vi er kommentera i kommentarsfältet nedan när ni har läst detta blad. Ha en skön helg allesammans!

Pin It on Pinterest

Share This