Jordgubben har denna vecka gjort troll av stora stenar, haft folieskapande och gjord lyktor av glasburkar till ljusfesten. Vi behöver fler glasburkar, har ni burkar hemma som ni kan ta med till förskolan? Barnen har även skapat med skräp, som tex mjölkkartonger, kapsyler, folie, äggkartonger. Jordgubben inskolar en 1,5-årig flicka, välkommen till oss. Håll musen över bilderna så får ni veta mer!

Ett stentroll till ljusfesten

 

 

 

 

 

Mellanbarnen har varit på utflykt till lilla båtparken, där barnen bl.a. lekte mamma, pappa, barn.

Under mellanmålet frågar en pedagog om ett barn vill ha mer smörgås, barnet pratar väldigt tyst och pedagogen säger:

–         Du måste prata lite högre jag hör inte.

Då säger ett annat barn till pedagogen:

–         Har du dålig hörsel?

Lingon har denna vecka lekt mycket cirkus, teater och bio, de spelar ofta upp för varandra och för pedagogerna. De har gjort stentroll och träffat Vittra som bor i sagorummet. Barnen har fått en stor nyckel som passar till Vittras dörr, men barnen kunde inte låsa upp det är bara Vittra som kan. De minsta barnen har lyssnat på Bockarna Bruse.

Glöm inte att skriva upp er på listan om ni kommer på ljusfesten, senast den 23 november.

Barnens överdragsbyxor, galonbyxor och vantar ska tas hem en gång i veckan för att tvättas. De är väldigt smutsiga efter en veckas utevistelse. Det är inget trevligt varken för barnen eller för oss att sätta på dem smutsiga kläder. Det är även ett måste att ni tittar i barnens blå lådor med extra kläder en gång i veckan, många gånger saknas det byxor, strumpor eller tröjor.

Ha en härlig helg och kommentera gärna här!

Pin It on Pinterest

Share This