Under höstlovet, vecka 44, kommer förskolan att stänga klockan 15.00 fredagen den 2:a november. Övriga dagar den veckan har vi öppet som vanligt. Under vecka 45 kommer vi ha brandövning på förskolan vi har pratat med barnen om hur man gör när larmet går så att de är lite förberedda när det händer , Tallens uppsamlingsplats är vid gamla Tallen på Almtunaskolans gård, barnen har många frågor så prata gärna med era barn hemma  hur man gör vid en brand.

Vecka 44 kommer också några barn från enheten åka till Walmstedska gården och gå en upplevelsevandring, en resa tillbaka i tiden, de barn som ska gå kommer bli informerade.

Vi på Jordgubben har denna vecka har vi varit ute på gården antingen på förmiddagen, eftermiddagen eller både och. En dag var det så varmt att vi kunde sitta ute under mellanmålet och dricka varm äppeljuice och äta färskt surdegsbröd.

  

 

 

 

 

Vi har haft mattesamling med cirkel- och stapeldiagram. Vilka frukter åt barnen mest av?

 

 

 

 

 

De minsta barnen har bakat med play-doh och de större barnen har gjort människor med saltdeg när vi har haft grupp. Vi har också gjort hösttavlor i gips och en stor gemensam med silkespapper.

 

 

 

 

 

På Lingon den här veckan har vi höstpysslat vi har målat på löv som barnen sen tryckte på ett papper, det blev många härliga löv i fina färger.

                                               

 

Lingonbarnen har också varit mycket i rörelserummet den här veckan där har de b l a krypit igenom en tunnel, gjort kullerbyttor, rockat rockring gått balansgång och gått på lina.

Lingonbarnen var på utflykt i veckan, vi gick till veckans barns hus och åt frukt sen gick vi vidare till en lekpark och hade roligt.

Vi har också varit ute mycket på vår stora gård, barnen leker att de gör instrument och spelar och sjunger, de leker mycket i buskarna och hoppar i alla löv som finns på gården.

 

                                

 

          

Tänk på att det börjar bli kallare ute och barnen behöver varma kläder, ex:  varma  vantar och sockor, flera ombyten kan också behövas ex: byxor strumpor tröjor underbyxor.

 

Ha en trevlig helg/Röd.

 

Pin It on Pinterest

Share This