På Lingon har vi tillbringat mycket tid i vår ateljé och barnen har skapat många fina målningar tex: målat hur de tycker hösten ser ut , vackra bilder kommer snart kommer sättas upp på väggen.

Barnen gillar också att konstruera saker just nu, det byggs höghus och garage av kaplastavar, höga torn av duplo-lego barnen samarbetar bra tillsammans.

I våra grupper fortsätter vi med jaget, vi mäter varandra och pratar om kroppen, vi sjunger också sånger om kroppen tex: huvud axlar knä och tå.

Vi är också inne i sagans värld där vårt mystiska sagorum är under uppbyggnad. Vi får många bra idéer till rummet av våra barn och de hjälper oss att göra rummet klart. Där inne läser vi sagor och spelar teater, i veckan kom rödluvan och hälsade på oss, barnen satt fängslat och lyssnade. Barnen tycker det är kul med teater och spelar både för varandra och för oss pedagoger.

I veckan lekte barnen att de möblerade om på Lingon och de flyttade runt på alla möbler i rummen och lekte med mycket fantasi inlevelse.

Vi har också varit ute mycket på vår stora gård och lekt barnen leker gärna kurragömma, målar med vatten, gungar och bygger sandslott.

 

Jordgubbens mellanbarn och minsta barn har varit på skogsutflykt. Vi följde några blåa plastband och letade efter saker som inte tillhör skogen. Tyvärr hade våra minsta barn mindre utbyte av utflykten och de märktes genom att de grät och ville sitta i famnen istället för att leka.

Vi har skapat med skräp som vi samlat under en tid, se konstverken i glasskåpet i korridoren. Vi tar tacksamt emot skräp som ex. kapsyler, presentpapper, presentsnören, glasspinnar, locken till mjölkförpackningar mm.

 

 

 

I veckan var det dags för äppelloppet. Morgonen började med att barnen fick sina nummerlappar ute på gården. Vid halv tio kom Almtunaskolans förstaklassare och sjöng sånger om äpplen för oss. Efter det hade vi uppvärmning till en rörelsesaga om rymden. De minsta barnen hade miniröris på lilla gården och efter det fick de springa eller leka fritt. De största barnen ställde upp sig vid grinden och väntade på startskottet. Vissa barn valde att gå runt, andra sprang för glatta livet runt den snitslade banan, sen blev det äppeltryck macka juice och många smaskiga äpplen för alla barnen.

 

Pin It on Pinterest

Share This