På Jordgubben har vi haft rekvisitasaga och playdo-bakning som denna veckas stora aktiviteter. Det har ju varit mycket kallt men fint ute och vi har mestadels varit ute innan mellanmålet när solen varit framme.

Tyvärr har vi inte kunnat arbeta i våra grupper denna vecka på grund av sjukdom. Istället har vi låtit samtliga barn höra på samma saga/bakat/lekt fri lek. Sagan som vi har arbetat med handlar om en flicka som ville bli längre och får höra talas om en kung som kan uppfylla alla ens önskningar, och till slut tvingas hon betala med sina minnen. Barnen funderade på om det handlade om minneskort och berättade många tankar runt sagan. Alla barn har suttit mycket uppslukade under berättandet. Sagan är inspirerad av En kort saga (http://eldfackla.wordpress.com/2011/06/06/en-kort-saga/)

 P1040140

På Lingon den här veckan har vi i  grupperna läst sagor och en hemlig figur kom och hälsade på de minsta barnen, några av Lingonbarnen har tränat att klippa med sax i papper och bakat med playdo.  Vi har också varit i vårt rörelserum, där har vi kastat boll, balanserat med ärtpåsar på huvudet och hoppat över hinder och dansat.

IMG_0036

IMG_0060

En påminnelse! Vi vill att ni som har Likabehandlingsplanen hemma hos er tar med er den hit så att nästa familj kan få låna den. Vi tycker att det är viktigt att alla har fått möjligheten att läsa igenom den. Den finns även här (Mejla gärna oss om ni har läst den så att vi kan tillföra det till vår statistik.)

Ha en mysig helg!

Pin It on Pinterest

Share This