Detta händer på röd enhet

Här kommer höstens första veckobrev! Veckorna har rullat på och plötsligt är vi snart inne i oktober. Verksamheten har rullat igång och vi är klara med inskolningarna.

Under hösten kommer vi dela in jordgubbsbarnen i tre grupper och lingonbarnen i tre grupper utifrån ålder. Utifrån vad vi ser för intressen i grupperna kommer vi planera aktiviteterna. Tanken är att barnen ska få prova på många olika aktiviteter och flera sätt att skapa.

I höst kommer vi att fokusera på fantasin och sagans förtrollade värld. Våra magiska berättarstolar kommer förhoppningsvis föra med sig många nya och egna berättelser. Vi kommer starta arbetet med att göra miljön mer spännande med leksaker och material som manar till fantasi och inte har ett förutbestämt syfte. Några exempel är prismor, ljusslingor och glittrande vatten och saker som låter.

Vi skickar runt likabehandlingsplanen mellan er föräldrar. Ni har den hemma i en vecka och skriver sedan på att ni har tagit del av den. Vill ni hellre läsa den på vår hemsida så kan ni fylla i en talong som finns hängandes i hallarna.

Läs föräldramötesprotokollet och föräldrarådsprotokollet!

Vi måste också tyvärr påminna er om att ringa/smsa innan kl 8.00 så att vi kan beställa rätt antal matportioner. För just nu har vi varit tvungna att kasta mycket mat. Snälla, ring också när ni kommer tillbaka från sjukdom och ledighet.

På Jordgubben och Lingon

Hittills har vi pratat om jaget genom att måla självporträtt, pratat om kroppsdelar, ritat kroppskonturer, sjungit sånger och lekt ramslekar, gjort handavtryck, dansat – allt för att öka kroppsuppfattningen och ge barnen nya begrepp. Genom att använda flera uttryckssätt kan barnen lättare se en helhet, och de lär också på olika sätt. Det musiska arbetssättet ger möjlighet till det!

Handavtryck

Inne på jordgubben leks det många fantasifulla lekar just nu. Vi åker till månen, åker tåg, det bakas och vi har även varit upp till Norrland med vår flygande matta och medhavda matsäck (mellanmål).

Glöm inte att titta på vår dokumentationsvägg utanför toaletterna på Jordgubben. Vi uppdaterar den nästan dagligen och sparar det mesta i en pärm som heter Väggdokumentation.

Inne på Lingon leks det med många olika saker och med olika material. Barnen dansar och leker till rolig musik, sjunger gärna, klär ut sig. Det skapas mycket och varje vecka har vi Lingons konstnär som sitter på dörren till ateljén, kolla gärna där.

Kommande

På måndag den 1 oktober börjar vi öppna inne. Dagen kommer börja med samling kl. 9.00 då vi ser vilka barn som är här och berättar om hur dagen ser ut. Efter samlingen har vi gruppverksamhet: några inne, några ute.

Vi utnyttjar dagsljuset och går ut under dagen istället.

På tisdag den 2 oktober kommer några barn på Lingon göra studiebesök på polisstationen. Vi hoppas på ett roligt och spännande besök.

Fredag den 5 oktober välkomnar vi Ronja till röd enhet. Hon studerar till lärare vid Uppsala universitet och kommer vara hos oss ett tag framöver.

 

Ha en trevlig helg och tack för en härlig vecka!

Pin It on Pinterest

Share This