Hej på er

Den här veckan har de största och mellan barnen på med att blanda färg från grundfärgerna, röd, gul och blå. Hur blandar man så man får lila, orange osv? Vi har rörelselek till musik och tränar på att göra kullerbyttor, kasta ärt påsar i hink och hoppa jämfota i ringar. Vi kommer att fortsätta med att blanda färger i ca 3 veckor.

P1040127

I Nissegruppen (för de yngsta) har vi hunnit med en hel del denna vecka. Vi har haft samling ute och sjungit sånger tillsammans med handdockorna Nisse och Lasse, vi har läst flanosaga om Emma och hennes verktyg och därefter gått ut och slutligen haft rörelse inne i korridoren den dagen som det var så kallt. Kommande vecka kommer vi att få höra på rekvisitasagor vilket speciellt de minsta visat intresse för.

IMAG0019
Måndagar kommer vi att gå ut på morgonen kl 9.00 då vi har vår verksamhet utomhus, tisdag-torsdag har vi gruppverksamhet i 3 olika grupper och grupperna börjar kl. 9.00 och det är bra om man är i tid. Vi kommer börja arbeta med sagotema under terminen och det blir Barbapappa.

Vi har ett barn som är hemma med vattkoppor sedan helgen. Det är 14-21 dagars inkubationstid.

På Lingon pågår det inskolning just nu och det kommer fortsätta i ca: 2 veckor till. Vi kommer fortsätta arbeta med sagans värld under terminen där olika sagofigurer kommer att hälsa på. Vi kommer sätta upp dokumentation från det vi jobbar med på väggen i stora lekrummet när vi kommit igång, annan dokumentation sätter vi upp i vår hall. Vi börjar vår dag med samling klockan 9.00 då är det bra att alla barn är här så vi kan börja dagen tillsammans,  på samlingen  pratar vi om vilka barn som är här och inte och vad som kommer att hända under dagen, på samlingen serveras också vår frukt. På Lingon kommer vi fortsätta dela in barnen i tre olika grupper. Måndagar har vi verksamhet utomhus, då är alla lingonbarn ute, tisdag onsdag torsdag har vi grupp, det sitter en lista på torkskåpet i hallen vilken grupp och dag ert/era barn tillhör, på torsdagar kommer vi också att ha rörelse. Vi försöker vara  ute så mycket vi kan både på morgonen och efter lunch men när det är gruppdag kan det bli så att de barnen inte kommer ut.

Den här vecka har vi varit ute mycket i den härliga snön och  åkt på madrasser/ pulkor och skottat mycket snö. Vi har varit glada över att fått  träffa våra kompisar igen och lekt mycket rollekar.

Från och med den här veckan kommer Röda bladet både på bloggen och via mail. Har ni bytt mailadress eller märker att ni inte får Röda bladet säg till oss, så vi får kolla upp om vi har rätt adress.

Ha en trevlig vecka!

 

 

Pin It on Pinterest

Share This