Protokoll från föräldraråd 21/10-15
Närvarande: Kristin (förskollärare blå), Katrin (förskollärare röd), Carin (förskollärare grön), Leila (mamma till Alice på blå), Gita (mamma till Ludvig på blå) och Petra (mamma till Ella på grön).
Vi börjar mötet med att gå igenom personalläget och vad vi arbetar med på de olika avdelningarna. Vecka 43 har vi likabehandlingsvecka vilket innebär att vi fokuserar extra mycket på arbetet utifrån vår likabehandlingsplan. Vad vi arbetat med dokumenteras och presenteras på ljusfesten vecka 45.
Blå: På delfinen jobbar Kajsa, Nina och Annie. Efter att de nya inskolade barnen har kommit in i gruppen och blivit varmare i kläderna har de haft ett projekt om magnetism. De minsta barnen har börjat med ett babblarna tema. På blåvalen jobbar Wanja, Kristin, Ida, Laila och Julia. Inskolningarna har fungerat bra och vi har dels arbetat med tema familjen där vi har pratat om våra familjer och om olika familjekonstellationer och nu senast har vi arbetat med ett småkrypsprojekt. Under likabehandlingsveckan kommer det fokuseras på känslor och hur man är en bra kompis.
Röd: På jordgubben jobbar Katarina, Marie, Anette och Fairoze och på lingon jobbar Katrin, Karin och Therese. Jobbar främst nu utifrån likabehandlingsplanen med fokus på känslor där böckerna om grodan används som utgångspunkt. Tidigare har röd haft mycket rörelse och motorik men även jobbat med ljud. Då har barnen fått leta efter ljud, utforska olika ljud, gjort instrument mm.
Grön: På grön jobbar Carin, Annika, Heidi, Caroline, Pernilla, Jennie, Bea och Badri. På grön arbetar man i åldersgrupper. En 4-års grupp och en 5-års grupp. I båda grupperna har man under terminens början jobbat mest med att få ihop grupperna. Utifrån gruppernas val av namn har de sedan haft ett kanintema och ett leopardtema. Just nu är det arbete utifrån likabehandlingsplanen. Forumspel, samarbetslekar, uppdrag att hjälpa en kompis är några av de saker grön har startat upp med.
Giftfri förskola: Vi arbetar utifrån dessa riktlinjer. Vi har rensat bort en del material och leksaker.
Mellanmål: Vi kollar upp olika leverantörer när det gäller övriga matvaror (ej lunch). För att minska sockermängden ska vi börja med naturell yoghurt och fil. Vi diskuterar runt dilemmat att vissa barn då knappt i äter något mellanmål och hur det påverkar orken under eftermiddagen. Vi kommer testa och utvärdera senare när vi har haft osötade produkter under en tid.
En efterfrågan om gruppbilder från varje avdelning finns från flera vårdnadshavare. Vi i personalen tar på oss att fotografera barnen i grupp med namn under. Just gruppbilden är rolig att ha både nu för att få ett ansikte på barnets kompisar och som minne.
Vid tangentbordet Kristin

Pin It on Pinterest

Share This