Hej alla föräldrar på Grön!

Den senaste veckorna har barnen på Krokodilen jobbat vidare med skapande av våra sagor, målat sina lerfigurer, skapat Bergakungens berg och träden som Bergakungens döttrar förvandlats till. Några barn har även skapat stentroll av stenar som de plockat under en utflykt.

Vi har ändrat dygnsrytmen på Krokodilen, vi öppnar inne, måndag och fredag går vi ut kl.8 de andra dagarna går vi ut efter lunch. Efter lunch leker vi regellekar eller andra grupp lekar. Det är populärt hos barnen och vi lär massa nya lekar tillsammans!

På tisdag kommer en lärarstudent som heter Kristin, hon gör sin första verksamhetsförlagda utbildning hos oss. Hon kommer vara här fram till lucia.

Vi hade en härlig utflykt till Stadsskogen, massa spännande uppdrag, trollspaning, sagoberättande och inte att för glömma matsäck och bussåkning!

Barnen har även skapat egna namnskyltar att ha vid sina hyllor. Det har lagts många pärlplattor och konstruerats med lego samt skapats i ateljen.

Kattgruppen har under dessa veckor bland annat skapat små stentroll. Dem har varit iväg på en utflykt till Bäverns backar, samt haft rörelse/matematik.

På Grodan har vi under vecka 46 & 47 jobbat vidare med skapande av djungeln och rymden; framförallt har barnen varit intresserade av planeter.  Vi har provat att skapa planeter med olika sorts material. Bland annat har barnen fått jobba med gips och skapat en godisplanet, planeten mars m.m. Barnen har  målat klart djungellandskapet och skapat stentroll.

                                                              

Vi har fortsatt med olika dramalekar och musiksagor (rörelse). Barnen visat ett stort intresse för det och tycker att det är väldigt roligt att ha dramalek.

På Grodan kommer vi att fortsätta med att vara ute och leka på morgonen från ca.8.00 -9.00 från måndag-fredag.

Vi ser mycket fram emot ljusfesten på onsdag den 28 november. Varmt välkomna!

Vänliga hälsningar,

Personalen på Grön enhet.

Pin It on Pinterest

Share This