Grodbladet    v.40                       

Alla barn har gjort handavtryck och vi har mätt alla barnen och sammanställt det i hallen. De flesta barnen har målat sina ramar och gjort en teckning att sätta i den. Det finns lite dokumentation i hallen.

Vi fortsätter att jobba med matematik, rörelse, musik och skapande. Vi jobbar mycket med att barnen ska kunna leka självständigt. Dom leker mycket med olika byggmaterial och är jätteduktiga på att konstruera och att bygga.

          

                                                                                                   

Heidi och Laila kommer jobba tillsammans med de yngsta barnen på tisdagar och onsdagar.

Susanna och Edona kommer jobba med de andra 15 barnen i olika grupper på tisdagar och onsdagar.

Ibland kommer vi jobba med hela gruppen ibland delar vi in barnen i 2 grupper, beroende på aktiviteterna vi gör.

På torsdagar är det 5 årsgrupp i huset. Då har Edona och Pernilla och Badri alla 5-åringar i huset tillsammans. Heidi och jag kommer dela oss i 2 grupper med de barn som är kvar på avdelningen och ha rörelse, matematik, musik eller skapande.

I höst kommer vi att fokusera på fantasin och sagans förtrollade värld. Vår magiska berättarstol kommer förhoppningsvis föra med sig många nya och egna berättelser. Vi kommer starta arbetet med att göra miljön mer spännande med leksaker och material som manar till fantasin.

I onsdags startade vi upp vårt sago tema. Vi hade förberett med lite bilder och material och ett brev för barnen. Vi hade slagit in vår nya sagostol i ett paket och pratade utifrån den. Vi bestämde sedan efter omröstning att vi skulle åka upp till rymden med en rymdraket. Barnen tyckte det var roligt och ville ut och resa igen. Nästa gång ska vi åka till djungeln, barnen blev mycket inspirerade. Efteråt fick barnen rita något från rymden.

                                             

På eftermiddagen påbörjade vi en stor rymd målning. Dokumentation finns uppsatt i det lilla sagorummet. Kika gärna in och titta på alla fina teckningar!


Heidi och Laila har kommit igång med sin grupp dom har haft lite musik och rörelse.

Vi skickar runt likabehandlingsplanen mellan er föräldrar. Ni har den hemma i en vecka och skriver sedan på att ni har tagit del av den.

Vi måste också påminna er om att ringa/smsa innan kl 8.00 så att vi kan beställa rätt antal matportioner. För just nu har vi varit tvungna att kasta mycket mat. Snälla, ring också när ni kommer tillbaka från sjukdom och ledighet.

Mvh Susanna, Edona och Heidi

Pin It on Pinterest

Share This