I onsdags kom det ett brev till Delfinen. Alla barn satt tysta och lyssnade medan vi läste brevet. I brevet låg också en liten påse i guld. Brevet var från Mini som hade fått ett magiskt frö av en liten häxa. Fröet måste planteras av barn för att det ska behålla sin magiska kraft och barnen måste vara snälla mot varandra och vattna fröet varje dag för att det ska våga växa upp. Detta är uppstarten på det tema vi kommer starta upp i början av Mars när Kajsa (förskollärare) kommer tillbaka.

IMG_2783

IMG_2782

Denna vecka har vi haft mycket fokus på bra kompis. Vi har pratat om hur vi är mot varandra, gjort olika övningar och samarbetslekar. Detta är något vi kommer jobba vidare med. Vi har även suddat ut ordet dum från delfinen.

 

Blåvalen den här veckan har vi skapat snögubbar i snön, lekt lekar ute, ”Kom alla mina snöflingor” och ”Under hökens vingar kom”.

Det är många som tycker det är väldigt roligt med regellekar! ”En bonde i vår by” är populär också.

I torsdags blev det en del pyssel och barnen bakade chokladbollar som alla fick äta efter lunch.

 

Övrig info:

1 Mars kommer Kajsa Hultman tillbaka till delfinen efter ett års föräldraledighet. Vi kommer då vara 4 pedagoger på delfinen fram till Kristin går på föräldraledighet i mitten av april.

Föräldramöte 7 mars klockan 18.00-19.30.

Vi hade föräldraråd tis 12/2, protokoll från mötet kommer inom kort upp på hemsidan. www.tallen.se

Just nu är det inte bara hosta, feber och förkylning som går på Blå utan även magsjuka.

Det är viktigt att man håller sitt/sina barn hemma 48 timmar efter sista kräkning/diarre för att undvika smittspridning så gott det går.  Är syskonen sjuka är det även då viktigt att ha sitt/sina barn hemma.

 

 

Ha en trevlig helg och ett härligt sportlov för er som har ledigt!

 

Mhv pedagogerna på Blå

Pin It on Pinterest

Share This