Tiden flyger fram och det är bara en vecka kvar till jul.

Delfinen: I trollgruppen förra veckan har vi övat och  bestämt roller till teatern samt gjort horn till bockarna Bruse. Den här veckan var det äntligen dags att spela upp teatern för snigelgruppen. Barnen gick in i sina roller och var jättemodiga. Det var ett argt troll med arg röst, en liten bock med pipig röst och en stor bock med mörk röst.

Snigelgruppen fortsatte med tema ”katt”. Snigel och katten, Emma kollade vad barnen visste om katter, de sjöng sånger, läste en bok om katter och tittade på ”katt-klipp” på datorn.

 

 

 

 

 

 

 

 

Annat vi har hunnit med är snöexperiment, gympa, utflykt till sala backe, pepparkaksbak och luciafirande.

Vi skulle vilja be alla att gå igenom lådan med kvarglömda kläder som nu svämmar över, vi kommer rensa ur denna på onsdag.

 

Blåvalen: Tisdagsgruppen experimenterade under förra veckan med att göra egen målarfärg. Tillsammans blandade vi till en vit grundfärg som man med gult, rött och blått pigment fick göra sina egna färger av. Efteråt använde vi dem förstås att måla med! Denna veckan har det mesta handlat om både julpyssel och julbak. Tisdagsgruppen fick sällskap av våra yngsta på Blåvalen vid pepparkaksbaket och Fiffiluragruppen har hunnit både pyssla i ateljén och baka. Efter det stora snöfallet förra veckan passade vi på att ta in snön på avdelningen, vi skulpterade/kramade och målade i snö. Självklart har vi också utomhus kunnat njuta av snön (när det inte varit för kallt villsäga), vi har grävt snögrottor och åkt pulka.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tack för en trevlig hösttermin och hoppas att ni alla får en mysig jul och ett gott nytt år!

Personalen på Blå.

Pin It on Pinterest

Share This