Blå bladet vecka 47-48

Vecka 47

Den här veckan har vi jobbat med olika saker som användes till ljusfesten. Vi har gjort reflexer, foliefigurer och troll.

Snigelgruppen fick bekanta sig med en ny kompis till snigeln, katten Emma. Tyvärr var snigel själv förkyld, men hunden Hugo skötte sig bra som vikarie J . Barnen pratade om sina katt-erfarenheter och så sjöngs det  kattsånger och  spelades hund och katt memory.

Vecka 48

I tisdags gick en del av barnen på Delfinen och Blåvalen iväg på teater och såg ”Hönan som gick till Dovrefjäll”.  De fick  följa Höna-Pöna med vänner på ett fjälläventyr.  Barnen var duktiga och promenerade hela vägen till ”Den lilla Teatern” och tillbaka. Alla var nog ganska trötta men glada när de kom tillbaka till förskolan precis i tid till en välförtjänt lunch!

De som var kvar gjorde troll, grottor och landskap till trollen.

I onsdags var vi ute och förberedde och dekorerade inför ljusfesten. Vi vill tacka alla föräldrar och barn för en mysig eftermiddag i ljusets och sagans tecken. Det behövs i kalla gråa november!

I torsdag gladdes vi alla åt all snö som hade kommit. Vi var ute på förmiddagen, det gjordes snöänglar, snökakor och snöbollar. 5-års gruppen var inne på förmiddagen så de barnen passade på att gå ut och leka i snön på eftermiddagen istället.

 

Pin It on Pinterest

Share This