På Delfinen har vi startat upp våra grupper. Barnen är indelade i tre grupper på tisdagar och onsdagar, på måndagar har vi olika rörelseaktiviteter och uppdrag och på torsdagar fortsätter vi att gå på utflykt eller har vår verksamhet ute.

Prinsessgruppen: Vi började med att barnen fick ge förslag och sedan rösta fram vad vår grupp ska heta, resultatet blev prinsessgruppen. I vår grupp har vi fått besök av skogstrollet Trulsa som ger barnen olika uppdrag, ställer frågor och berättar trollsagor för oss. Barnen har gjort en tankekarta, tittat på bilder på troll, börjat bygga ett hus och fixa alla saker som Trulsa behöver för att hon ska trivas hos oss. Förutom säng och bord var Ipad, dator, Tv och leksaker viktiga saker J. Vi har även hört flanosagan om när trollmor lärde sig räkna och berättelsen om när fröken Kristin kom bort och Trulsa hjälpte henne.

Trollkarl och häxgruppen: Vi började med en liten introduktion där vi tog upp vilket tema vi skulle ha i gruppen. Sedan satt vi oss och nämnde vad trollkarlar och häxors kännetecken är (Kläder,utseende osv.) Efter det läste vi en bok om häxor, trollkarlar och en magivärld med massa roliga och konstiga monster. I slutet av passet fick de rita varsin trollkarl eller häxa beroende på vad dem ville rita.

Vi har även gjort trollstavar som vi ska använda oss av under veckorna. Trollstavarna gjorde vi av penslar som vi målade bruna och piffade upp med glitter. Sen har vi fått träffa trollkarlen Merlin som behöver vår hjälp. Den onda häxan har stulit alla hans bokstäver ur hans magibok, och vi behöver ta tillbaka dem. För att få tillbaka bokstäverna måste vi varje vecka gå på jakt och leta efter bokstaven

och göra ett eller flera uppdrag som gör att vi till slut kan få bokstaven. Under denna vecka har vi hittat både ’’A’’ och ”B”. Efter det har vi klippt ut bokstaven A och klistrat på både bokmärken och stjärnor. Med bokstaven B har vi gjort trolldeg som likar ett B. I slutet av varje pass tar vi bokstaven vi hittat och sätter tillbaka den i trollkarlens bok.

Smådelfinerna: Vi fick besök av Suggan Sara (en handdocka) som berättade att vi skullefå höra en historia om hennes tre barn som skulle ge sig ut i världen. De skulle sedan bygga sig  ett var sitt hus  och med det  börjar det nya temat  ”Tre små grisar”.  På tisdagen  läste vi den som flanosaga, pratade om hur grisar låter, har för färg (grå, rosa) och till sist byggde vi ett stenhus av duplo där en av grisarna flyttade in. På onsdagen tittade vi på sagan på datorn,  pratade om vad de äter (pepparkakor, spagetti J), var alla kroppsdelar sitter och vad kroppsdelarna heter. Vi lärde oss nya ord som tryne, knorr och klövar.

Blåvalen:

På Blåvalen vill vi passa på att välkomna våra ”nya” barn, Julia och Sophia som skolats in de senaste veckorna. Grupperna har fått vila lite, men kommer att starta på onsdag kommande vecka. Vi kommer fortsättningsvis under vårterminen att ha gruppverksamhet på tisdagar och onsdagar, vilket innebär att veckans utflyktsdag istället blir torsdagar.

De senaste veckorna har bjudit på utelek, pyssel inne och ”Miniröris” när vädret inte visat sin bästa sida.

 

Övrigt:Vi vill påminna alla föräldrar att titta igenom era barns lådor med extrakläder. Vädret skiftar och just nu är det blött så titta så barnen har galonbyxor och vantar som tål lite väta.

Påminnelse: Planeringsdag för personalen på måndag så förskolan är stängd.

Trevlig helg!

P1020579

 

Pin It on Pinterest

Share This