Vi vill börja med att tacka för en trevlig frukost med er föräldrar och era barn.

Under veckorna som gått har vi hunnit med mycket. Det årliga äppelloppet gick av stapeln onsdag vecka 42. Då springer eller går barnen en bana utanför förskolans gård. Efter all motion var det gott med äppeljuice och macka. De barn som ville fick måla och göra äppeltryck, resultatet sitter på dörren till Blås ateljé.

På Delfinen har vi varit runt och tittat på fler av barnens hus, det blev en ordentlig promenad ända bort till kvarngärdet så det var trötta och hungriga barn som kom tillbaka till förskolan.

Vi har även fortsatt att arbeta veckans barn då barnen får berätta om sin favoritbok, favoritsak samt hjälpa till att duka och hämta matvagnen.

På Delfinen har vår garderob också blivit olika fordon som flygplan och tåg och här på bilden tar barnen en liten sovvila på flyget.

Trollgruppen: Vi har fortsatt att arbeta utifrån sagan om de tre bockarna bruse. Vi har läst sagan i form av flano. Barnen tillverkade sen egna troll och bockar i saltdeg. Vi har också påbörjat det landskap där lerfigurerna ska bo. 8 barn som skulle måla en kartong samtidigt satte samarbetsförmågan på prov men barnen klarade det galant.

 

 

Snigelgruppen: Lilla snigel kom på besök igen och presenterade sin kompis hunden. Barnen tittade på datorn på olika bilder och klipp med hundar.

På Blåvalen var vi vecka 43 till Bäverns backar med hela gruppen.  Barnen gillar verkligen det stället! Klättra upp och ner för bergen, leka med vattnet i stor pölen, leka i lekparken osv.  Fantasin flödar!

Fiffilura-gruppen var på grusplanen utanför förskolegården och lekte en lek; ”Kom alla barn”.

Kom alla barn, ropade jag! Hur då? Svarade barnen. Svaren kunde bli t ex: med stora steg, små steg, som en lång giraff, baklänges, flygandes eller t ex med höga hopp. Vi använde oss av jämförelseord.  De turades om att ropa.

De yngsta hade rörelse och gymnastik tillsammans, medan de äldsta barnen i tisdagsgruppen tog en liten paus från högläsningstemat och kom in på ett litet sidospår med experiment. Förra tisdagen gjorde vi ett försök att bygga ”svävare” med hjälp av cd-skivor, korkar från vattenflaskor och ballonger. Som ofta i vetenskapens värld var resultatet blandat, men det gav mersmak, så experiment är något vi fortsätter med även kommande veckor.

Den här veckan (v.44) har många barn varit lediga så därför har vi inte haft våra vanliga grupper. Istället har vi pysslat och haft halloween-disco. Vi på Blå önskar alla barn och föräldrar en trevlig allhelgonahelg, väl mött nästa vecka!

 

Pin It on Pinterest

Share This